Studio Brieditis & Evans är en textilateljé som drivs av oss, Katarina Brieditis och Katarina Evans.

Vi har arbetat ihop med olika projekt sedan 2001 och i vår studio pågår ett ständigt, nyfiket och passionerat experimenterande och utforskande av textilt hantverk, design och återbruk.  Materialet är ofta spill från textilindustrin, reklamerat mode och uttjänta kläder. Vi har gjort accessoarer, plagg och kyrkotextilier av gamla ylletröjor, mattor av avskurna stadkanter och urtvättade t-shirts och installationer och skräddad couture av slipsar. I alla projekt har vi lyft frågor om design och hållbarhet, klädkonsumtion och hantverkstekniker.

Våra metoder och arbetsprocesser utmanar oss med snäva ramar eftersom det återbrukade materialet är begränsat. Målet är ofta att hitta nya uttryck och utveckla textila tekniker där materialets kvaliteter identifierats och förädlas.

Genom lång erfarenhet av arbete inom design, hantverk, produktutveckling, produktion och textilt återbruk, både gemensamt och var för sig, har vi samlat på oss en hel del kunskap och hittat ingångar. Detta är fundamentet för vårt gemensamma och ständigt pågående sökande efter nya uttryck som vi försöker hitta  utanför det förväntade.

Katarina Brieditis, MFA textil konst och formgivning, Konstfack. Frilans textildesigner sedan 1996.
Design av textila kollektioner för inredning, kläder och stickat samt mönster för textiltryck och dekor.
Hon har egna utställningar och designuppdrag till företag (IKEA, Linum, Rörstrand m fl) och för Hemslöjden.
Läs mer om henne här: brieditis.se
 
Katarina Evans, utbildad på HV skola, är konsthantverkare med gesäll- och mästarbrev i konstsömnadsyrket. Har sedan 1996 arbetat brett inom det textila fältet; med textil konservering, produktutveckling för designföretag inom textil industrin och med unik textil. Undervisar och är utbildningsansvarig på HV skolas sömnadsutbildning.  Läs mer om henne här: broderievans.blogspot.se

 

Kontakta oss gärna för ett förutsättningslöst samtal/möte!
Vi kan föreläsa och är öppna för samarbeten och uppdrag

se också vår blogg:  reragrug.blogspot.se

adress ateljé

Studio Brieditis & Evans

Pingstvägen 22
S- 126 36 Hägersten
Sweden

maila till

info@brieditis-evans.se

telefon

Katarina Brieditis +46(0)708405549
Katarina Evans    +46(0)723947581